Gemakkelijker Examentester uitrollen met MSI in het primair onderwijs

Naar aanleiding van de problemen bij het digitale examen in 2012 is NGN in contact gekomen met Cito om ondersteuning te bieden. Als reactie hierop hebben wij een MSI-pakket ontworpen dat de installatie van ExamenTester voor het eenvoudiger maakt en veelgemaakte fouten en problemen bij het uitrollen voorkomt. Dit wordt onafhankelijk van Cito aangeboden en de ondersteuning vindt plaats in de community van NGN.

In nauwe en goede samenwerking met de Cito zijn onlangs vier MSIs gemaakt van de 2.11.0.14 versies van de TestCenter ExamenTester, TestManager ExamenTester, MiniTester TestCenter en MiniTester TestManager. Dit zijn de clients welke horen bij de “ExamenTester 2.11”-software welke door de Cito naar de scholen gestuurd wordt. De MSIs zijn beschikbaar in de ‘App Store’ (Application Setup Center) van Setup Commander; (trial) licenties zijn uiteraard beschikbaar. 

In Setup Commander zit nl. ook een ‘Cito Configuration Wizard’ waarmee je de MSIs kunt parameteriseren.

 

Wanneer je de juiste ‘LocalServer’ gegevens (DNS-naam en port-nummer) opgeeft, wordt een MST (MSI Transform file) aangemaakt welke je bij de installatie kunt meenemen. Waarom MSI en niet de (legacy) setups van de Cito zelf? Naast alle voordelen van MSIs boven niet-MSI’s, ook deze setups zijn wederom niet Windows 7 of Windows 8-compatible en zijn ook niet te parameteriseren.